A miskolci pedagógus milliókat fizetett egy vállalkozónak – lakhatatlan ház fogadta, tartalékai elfogytak

Megosztás

A miskolci pedagógus azután került kilátástalan helyzetbe, hogy szinte az összes pénzét odaadta egy vállalkozónak, akire rábízta a frissen vásárolt ingatlan felújítását. Krisztina átverés áldozata lett: a ház lakhatatlan, a tartalékai pedig elfogytak.

Tavassy Krisztina neve sokaknak ismerős lehet Miskolcon és környékén. Ő az a pedagógus, aki fiatalok százait tanította az iskolában és többeknek segített az alma mater falain kívül is. Volt olyan tanuló, aki nem tudott bejárni az órákra, mert nem volt cipője – Krisztina beszerezte. Előfordult olyan eset, hogy a diákok táborozni készültek, de nem volt meleg ruhájuk – a segítőkész pedagógus másnap megjelent egy zsák ruhával. És mindenki Kriszta nénije volt az első -és egyetlen- aki hazavitt egy hosszú ideje Miskolc utcáin kéregető fiatalembert, hogy tisztálkodhasson és végre jóllakjon.

Egész életében segített, most ő szorul segítségre. Történt ugyanis, hogy Nyékládházán vett egy családi házat és az volt a terve, hogy felújítást követően majd ideköltözik az autizmussal és Tourette-szindrómával küzdő fiával. Itt végre nyugodtan élhetnek és senkit nem zavarnak – gondolta a tanárnő, ezért a nagymama házának eladásából befolyt összeget átadta a vállalkozónak.

Ám a ház felújításával megbízott szakember az előre megbeszélt hatmillió forintot bezsebelte, cserébe pedig a szerződésben rögzített feladatokat igencsak hiányosan végezte el: a bajba jutott család otthona egyelőre lakhatatlan. Jelenleg albérletben élnek, ami havonta több mint 150.000 forint kiadást jelent, írja a Supersum Alapítvány. Kriszta ezt a kiadást már nem tudja hosszú távon kigazdálkodni, tartalékai elfogytak.

A miskolci Supersum gyűjtést indított a köztiszteletben álló hölgy megsegítésére. A cél az hogy, a családi ház felújítása legalább olyan mértékben rendeződjön, hogy anya és fia beköltözhessenek és aggodalom nélkül nézhessenek szembe a hideg téli hónapokkal.

Az alapítvány szeretne egy lakható házat varázsolni a bajba jutott családnak, ezért kérnek minden olyan jó szándékú vállalkozót, segítőt, önkéntest, régi tanítványt aki bármilyen felajánlással tudna Kriszta problémáján segíteni. Legyen az építőanyag, munkaerő, pár szabad óra, kertrendezés, vagy akár anyagi támogatás. Ha ön is szeretne segíteni, a miskolci alapítvány honlapján, ide kattintva talál bővebb információt.

Fotó: Supersum Alapítvány

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek